• Onze duurzaamheidsbelofte

  Bij RØFF transformeren we niet alleen hoe je sokken ervaart. We herdefiniëren ook de impact die ze hebben op onze planeet. Daarom is elke RØFF sok gemaakt met de belofte om meer te geven dan te nemen - onze toewijding aan een groenere toekomst. Van productieproces tot en met levering zijn we gefocust op zo weinig mogelijk impact op de natuur. Met innovatief design, geavanceerde breitechnieken en hoogwaardige, duurzame materialen, zorgen we ervoor dat elke stap die je zet niet alleen comfortabel, maar ook bewust is. Want bij RØFF geloven we dat blije voeten en een gezonde planeet hand in hand gaan. We streven naar een toekomst waarin elke voetafdruk die we achterlaten groen is.

Verantwoorde keuzes in grondstoffen

 • Biologisch katoen

  We kiezen voor biologisch katoen, want wat goed is voor de planeet, is goed voor ons allemaal. De teelt van organisch katoen is vrij van schadelijke chemicaliën. Met respect voor de natuur en de boeren, dragen we bij aan een groenere toekomst. Door het gebruik van natuurlijke kleurstoffen verkleinen we de milieu-impact. Bovendien gaan onze sokken daardoor langer mee!

 • Merinowol

  We gebruiken zachte merinowol, afkomstig uit Nieuw-Zeeland en Australië. Merinowil is zelfreinigend, antibacterieel en isolerend. Daardoor blijven RØFF sokken langer fris en hoeven ze minder vaak gewassen te worden. RØFF gebruikt enkel merinowol die gegarandeerd mulesing vrij is, waarmee we een ethische standaard zetten. Zo zetten we ons in voor zowel de natuur als dierenwelzijn.

 • Gerecycled polyester

  Gerecycled polyester (rPET) bestaat uit consumenten afval, waardoor de behoefte aan nieuwe grondstoffen vermindert. Wist je dat de productie van rPET 60% minder energie vereist dan traditioneel polyester? Dit draagt bij aan de verlaging van CO2-uitstoot. Door polyester te recyclen, verminderen we niet alleen afval op stortplaatsen, maar zetten we ook een grote stap richting een circulair proces.

"Don't sock with our planet" - RØFF

 • Bewust consumeren

  Bij RØFF stimuleren we bewust consumeren. Daarom bieden we geen gratis retouren aan. We willen dat onze klanten doordacht kiezen voor hun aankopen, om onnodig winkelen en verspilling tegen te gaan. Natuurlijk staan we open voor het omruilen van een miskoop of het wisselen van maat. Of je kunt je sokken cadeau doen aan een vriend, collega of familielid – dat is dubbel zo lief: voor hen én voor onze planeet.

  Duurzame verpakking

  We streven naar een duurzamere wereld, te beginnen bij ons verzendproces. Elk paar RØFF sokken wordt verpakt in een 100% kraftpapieren envelop, volledig vrij van plastic. Deze verpakking past ook perfect in de brievenbus, waardoor we meerdere bezorgingpogingen vermijden. Bij elke aankoop is een gratis waszak inbegrepen, waardoor onze sokken langer meegaan.